Növényi alapú természetes édesítőszer, melynek édesítő ereje azonos a répacukoréval.
Természetes édesítőszer (Pont, mint a cukor )
Mi is az a nyírfacukor?
Az nyírfacukor (más néven: xilit/xilitol), egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nyírfából és bükkfából állítanak elő, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre. Tulajdonságai azonban különböznek:
Ajánljuk mindenkinek, aki büntetlenül szeretné élvezni az édes ízt vagy nem szívesen használ mesterséges édesítőszereket.
Eleinte csak keveset (pár grammot) fogyasszunk belőle, mert nagy mennyiség egyszerre történő fogyasztása hasmenést okozhat arra érzékenyeknél, később nagyobb mennyiség (20-30g) sem okoz ilyen problémát.
Kiszerelés: 500g