A fekete fokhagyma a jellegzetes fokhagyma szag nélkül is jótékonyan hat a keringési rendszerre, és támogatja az immunrendszer egészséges működését. Ráadásul mézzel elkeverve egy hatékonyabb támogatója lehet a szervezetnek.
Összetevők: akácméz 70%, fekete fokhagyma 30%.
A méz fontossága igencsak jelentős, hiszen számos jótékony élettani hatással rendelkezik. Mindenméz immunerősítő és antioxidánsban gazdag. Már a kőkorban is ismerték ésfogyasztották, amelyet egy 16000 éves spanyolországi sziklarajz is bizonyít.De mi is a méz?,,Méznek nevezzük a méhek által növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből, illetve növényinedveket szívó rovarok által élő növényi részek kiválasztott anyagából gyűjtött természetes édesanyagot, amelyet a méhek begyűjtenek, saját anyagaik hozzáadásával átalakítanak, raktároznak,dehidratálnak és lépekben érlelnek.A méz eredete szerint kétféle lehet: virágméz (nektárból származó) és mézharmatméz (növényinedveket szívó rovarok által az élő növényi részek kiválasztott anyagából vagy nedvéből nyert méz).A méz édes ízét a nem kristályosodó gyümölcscukor adja meg, azt pedig, hogy milyen zamatú lesz,azok az illóolajparányok határozzák meg, melyeket a különféle virágok nektárjai adnak, amit a méhekösszegyűjtöttek. A méz színe idővel sötétedik, csökken az aroma gazdagsága, az enzimek és azillóanyagok mennyisége, ezért tanácsos frissen (egy éven belül) elfogyasztani. Ennek ellenére a méznem romlik meg, még több ezer éves leletek is mérgezés nélkül elfogyaszthatók.”(www.wikipedia.hu)Jótékony hátasai közül számos ismert, például, hogy az egyik legjobb természetes megoldás ameghűléses betegségeknek, a felső légutak hurutos elváltozásainak. A antioxidánsokban bővelkedő méz az anyagcsere és a baktériumokelleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet. Antioxidánsokon kívül mégkülönböző vitaminokat (pl. B1, B2, B6, C) és ásványi anyagokat (kalcium, magnézium, vas, cink)tartalmaz. A különböző növényekről gyűjtött mézfajták nemcsak ízükben, színükben, dehatóanyagaikban is eltérnek egymástól. Talán a legismertebb és leginkább használt mézfajta azakácméz. Az akácméz magas gyümölcscukor tartalma miatt sokáig, akár 1-2 évig is folyékonymarad és nagyon kevés virágport tartalmaz. Az akácméz jótékony hatásai között elsődleges aköhögés csillapító, a fertőtlenítő hatása, illetve az idegrendszer nyugtató tulajdonsága.Tudnivaló, hogy a méz kitűnő kiegészítője a fekete fokhagyma! Miért is?A fekete fokhagyma egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehér fokhagyma, amitszabályozottan magas hőmérsékleten, valamint nagy páratartalom mellett melegítenek. A folyamatsorán veszi fel a termék feketés árnyalatát, miközben a friss fokhagymára jellemző íz világhatározottsága megszűnik, azonban a fizikai és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminekjóvoltából növekedésnek indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek mennyisége. Ez aztjelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a többszörösére emelkedik a fokhagymában, ígykifejezetten pozitív hatást gyakorolhat az immunrendszer működésére, de a szív- és érrendszeregészségéhez, a normális koleszterinszint fenntartásához szintén hozzájárulhat.Átalakult vegyületeinek köszönhetően is hozzájárul az ideiglenes stresszel szembeni ellenállóképességhez, illetve jótékonyan hat a keringési rendszerre, támogatja az immunrendszer egészségesműködését.
Adagolás: napi 1-2 kávéskanál
Figyelmeztetések: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a fokhagymára, mézre vagy véralvadás gátlót szed! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó. Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.