A természet legjava
Meríts inspirációt fűszereink és fűszerkeverékeink világából! A Kotányi - amely 1881 óta családi vállalkozás - a legmagasabb minőségű alapanyagokkal járul hozzá a sütés-főzés élményeihez. Izgalmas recepteket találsz a www.kotanyi.com oldalon. Kotányi, tradíció, több mint 140 éve.
Édesburgonya fűszersó
Jódozott tengeri só (tengeri só, kálium-jodát), Rozmaring, Vöröshagyma, Paprika, Fokhagyma, Szumák, Szerecsendió
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Roppanós édesburgonya-hasábok 4 fő részére:800 g édesburgonya5 TK Kotányi Édesburgonya fűszersó3 EK olívaolaj2 TK étkezési keményítőElkészítés:Az édesburgonyát meghámozzuk és egyforma méretű hasábokra vágjuk. Min. 1 órán át vízben áztatjuk, majd szárazra töröljük.Egy tálban elkeverjük a burgonyát a keményítővel, hozzáadjuk az olívaolajat, megfűszerezzük Kotányi Édesburgonya fűszersóval és alaposan összekeverjük.A hasábokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt ropogósra sütjük.
Száraz helyen tartandó.Minőségét megőrzi: (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.