A természet legjava
Meríts inspirációt fűszereink és fűszerkeverékeink világából! A Kotányi - amely 1881 óta családi vállalkozás - a legmagasabb minőségű alapanyagokkal járul hozzá a sütés-főzés élményeihez.Izgalmas recepteket találsz a www.kotanyi.com oldalon. Kotányi, tradíció, több mint 140 éve.
Kebab fűszerkeverék
Vöröshagyma, Paprika, Fokhagyma, Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Oregánó, Római kömény, Bors, Rozmaring, Szegfűbors, Görögszéna
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Kebab 2 fő részére:300 g csirkehús, 1 EK Kotányi Kebab fűszerkeverék, 2 EK olívaolaj, 125 ml joghurt, 2 gerezd fokhagyma. 2 db pita, 1 kisebb vöröshagyma felszeletelve, 1 kisebb uborka felszeletelve, 2 db paradicsom felszeletelve, jégsaláta kisebb darabokra vágva, só, fehérbors, chiliElkészítés:- A húst vágjuk csíkokra és fűszerezzük a Kebab fűszerkeverékkel.- Serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk meg a húst.- A joghurtos öntethez a joghurtot keverjük el a zúzott fokhagymával, ízesítsük sóval és borssal. A pitákat rétegesen töltjük meg a fűszeres sült hússal, a felaprított zöldségekkel és a mártással. Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg chilivel.
Száraz helyen tartandó.Minőségét megőrzi: (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.