Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
A hagyományos chilis bab legfontosabb összetevői a tüzes mexikói fűszerek. A paprika, chili és cayennebors tökéletes kombinációja ideális a chilis bab hagyományos elkészítéséhez.
Kotányi Prémium MinőségA minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Chilis bab chili con carne fűszerkeverék
Aromazáró csomagolás
Chili (58,5%), Paprika, Római kömény, Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Fokhagyma, Bors, Oregánó, Cayennebors, Borsórost
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Chilis bab kétféle babbal2 fő részére:200 g apró kockára vágott vagy darált borjúhús, 1 db finomra vágott vöröshagyma, 1 db zúzott fokhagymagerezd, 1 EK paradicsomsűrítmény, 1 EK Kotányi Chilis bab fűszerkeverék, 1 kis konzerv vörösbab, 1 kis konzerv fehérbab, 1 kis konzerv kukorica, só, bors, víz a felöntéshezElkészítés:A vöröshagymát kevés olajon pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a húst és a fokhagymát, rövid ideig pirítsuk együtt, sózzuk, borsozzuk. Keverjük el a paradicsompürével és a chilis bab fűszerkeverékkel, öntsünk hozzá kevés vizet és kb. 40 percig közepes lángon pároljuk. Adjuk hozzá a babot és a kukoricát, majd kb. 10 percig főzzük tovább. Ízesíthetjük még ízlés szerint chilivel. Tejföllel és fehér kenyérrel tálaljuk.Tipp:A chilis babot színesíthetjük paradicsom- és paprikadarabokkal.További receptek a www.kotanyi.com/hu oldalon
Felhasználási javaslat:A hagyományosan borjú- és sertéshúsból ekészített chilis babhoz ajánljuk.
Száraz helyen tartandó.