A természet legjava
Meríts inspirációt fűszereink és fűszerkeverékeink világából! A Kotányi - amely 1881 óta családi vállalkozás - a legmagasabb minőségű alapanyagokkal járul hozzá a sütés-főzés élményeihez. Izgalmas recepteket találsz a www.kotanyi.com oldalon. Kotányi, tradíció, több mint 140 éve.
Vadak fűszerkeverék
Zsálya, Kakukkfű, Borókabogyó, Mustármag, Fokhagyma, Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Citrompor (maltodextrin, citromlé), Szegfűbors, Babérlevél, Zöldfűszeres-zöldséges keverék változó súlyelosztásban (pasztinák, sárgarépa, zellergumó, póréhagyma, lestyán, petrezselyem), Bors, Szegfűszeg
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), szóját és szezámmagot tartalmazhat.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Vörösboros vadragu 4 fő részére:1 kg vadhús, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1/4 zellergumó, 1 TK paradicsomsűrítmény, 250 ml vörösbor, 250 ml vad alaplé, 1 db fahéjrúd, 3 db babérlevél, 1 TK borókabogyó, 4 db szegfűszeg, 12 g Kotányi Vadak fűszerkeverék, 1/2 TK narancshéj, olajElkészítés:A húst feldaraboljuk, bedörzsöljük Vadak fűszerkeverékkel és állni hagyjuk. A hagymát és a gyökérzöldségeket felkockázzuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és röviden kérgesítjük, majd belekeverjük a paradicsomsűrítményt. Felöntjük vörösborral és az alaplével.A fahéjat, borókabogyót, babérlevelet, szegfűszeget és narancshéjat egy fűszerzsákba tesszük és hozzáadjuk, majd kb. 2 óráig pároljuk. Szalvétagombóccal és párolt vöröskáposztával tálaljuk.
Száraz helyen tartandó.Minőségét megőrzi: (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.