4x főzőtasak, Főzés: 14-17 perc, Visszazárható doboz
A hosszúszemű, konyhakész rizst a héjától megtisztítják, ennek köszönheti fehér színét. Erre a rizstípusra jellemző, hogy főzés után pergő és viszonylag száraz szemű marad, így leginkább köretként használjuk.
További rizsfajtákIndián és előgőzölt rizs mixArborio rizsBasmati rizsHárom színű rizsSushi rizsJázmin rizs
Hosszúszemű rizs főzőtasakban. ”A” minőségű
Vetett rizsből (Oryza Sativa L.) készült.Származási ország kódja:**ITA = Olaszország, PAK = Pakisztán, THA = Thaiföld, KHM = Kambodzsa, MMR = Mianmar, GRC = Görögország.480 g e
4 tasak (4 x 120 g), 8 adag. 1 adag = 60 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Recept a Lagris ajánlásával:Pikáns húsgombócok rizzsel(4 fő részére)Hozzávalók:400 g darált hús, aprított hagyma, 3 gerezd összetört fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 tojás, só, maréknyi kenyérmorzsa, paradicsom, fél teáskanál őrölt chili paprika, 2 evőkanál szójaszósz, liszt, 240 g hosszúszemű rizs, a díszítéshez: chili paprika, koktélparadicsom, fűszerekElkészítés:Dolgozza össze a darált húst, hagymát, fokhagymát, fél teáskanálnyi oregánót, tojást, sót és kenyérmorzsát, amíg az egész össze nem áll. Készítsen belőle gombócokat, és hirtelen süsse ki forró olajon. A kisütött gombócokat tegye félre. Majd pirítsa meg a hagymát olajon, forró serpenyőben egy kevés paradicsommal, egy csipetnyi chilivel, szójaszósszal és az oregánó másik felével. Süsse tovább lassú tűzön és sűrítse egy kis liszttel, ha szükséges. Helyezze a gombócokat a szószba és melegítse fel őket. Tálalja hosszúszemű rizzsel, melyet a doboz hátoldalán található leírás szerint készítsen el. Díszítse az egészet fűszerekkel és chili paprikával vagy paradicsommal.
Tárolás max. 25°C-on, relatív páratartalom: max. 70%.