Aromazáró csomagolás
100% természetes íz**természetesen• ízfokozók• tartósítószerek• mesterséges színezőanyagoknélkülA Kotányi 2in1 a kitűnő fűszersó és a praktikus sütőzacskó zseniális párosítása: a gondosan válogatott Kotányi fűszerek keveréke gondoskodik a tökéletes ízről, az extra nagy méretű sütőzacskó pedig a szaftos húsról!
További receptek a www.kotanyi.com oldalon.
Szaftos sültcsirke fűszersó + sütőzacskó
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Búzaliszt, Fokhagyma, Kömény, Koriander, Vöröshagyma, Bors, Paprika
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), szóját és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Hozzávalók:800 g sertéskaraj vagy tarja3-4 adaghoz1 Helyezzük a húst a zacskóba, szórjuk meg a fűszerkeverékkel és adjunk hozzá kb. 100 ml vizet.2 A zárószalaggal zárjuk le a zacskót. Rázzuk kicsit össze, hogy a fűszer jól elosztódjon.3 A sütőzacskót fektessük egy tepsire, és helyezzük be a sütőbe (a fólia nem érhet a sütő falához).4 Előmelegített sütőben 180 fokon (hőkeveréssel 160 fokon) kb. 80 percig süssük. 20 perccel a sütés vége előtt óvatosan vágjuk fel a zacskót hosszában egy ollóval. (Vigyázat: forró gőz távozik a zacskóból!) Majd 20 perc alatt süssük készre. Ezáltal a hús ropogósabb lesz. Jó étvágyat!Tipp:Víz helyett használhatunk 100 ml sört vagy almalevet is!
Száraz helyen tartandó.