A természet legjava
Meríts inspirációt fűszereink és fűszerkeverékeink világából! A Kotányi - amely 1881 óta családi vállalkozás - a legmagasabb minőségű alapanyagokkal járul hozzá a sütés-főzés élményeihez.Izgalmas recepteket találsz a www.kotanyi.com oldalon. Kotányi, tradíció, több mint 140 éve.
Currypor - fűszerkeverék
Kurkuma, Koriander, Görögszéna, Gyömbér, Római kömény, Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Kukoricakeményítő, Cayenne bors
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Pirított garnéla curry-s rizzsel2 fő részére:6 db tisztított garnéla, só, kevés citromlé, 2 EK olívaolaj, 1 bögre hosszúszemű rizs, 1,5 bögre forró víz, 1 TK Kotányi Currypor fűszerkeverék, só, 1 db vöröshagyma, 1 EK vaj, 1 EK mazsola, 1 EK pirított mandula.Elkészítés:A vöröshagymát a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rizst és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a Currypor fűszerkeveréket és a forró vizet.Hozzáadjuk a mazsolát, a pirított mandulát és lefedve, előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25 percig pároljuk, amíg a rizs megpuhul.A garnélákat sózzuk, citromlevet csöpögtetünk rájuk és mindkét oldalukat forró olívaolajban ropogósra sütjük. A curry-s rizzsel tálaljuk.
Száraz helyen tartandó.Minőségét megőrzi: (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.