800 g húshoz
A Lucullus gyorspác megkönnyíti a sütés konyhai előkészületeit. Lerövidíti a pácolás idejét, így a hús a sütés után kellemesen fűszeres és omlós lesz.
Lucullus - Egy kis plusz
Gyorspác flekken fűszerkeverék
Tengeri só, Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma), Fűszerőrlemények (feketebors, fűszerkömény), Cukor, Ecetpor (maltodextrin, ecetsav), Paprikaolaj
Mustárt és zellert is felhasználó üzemben készült.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
ReceptajánlatFlekkenHozzávalók:4 szelet, egyenként 15 dkg-os csont nélküli tarja, 4 evőkanál Gyros Flekken gyorspác, 1 dl étolajElkészítés:A hússzeleteket kissé kiverjük, az inas részeket bevagdossuk, hogy sütésnél ne ugorjanak össze. A Flekken gyorspáccal alaposan bedörzsöljük, az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. Ezután forró grillrácson oldalanként 7-8 perc alatt megsütjük. Sütés közben a megmaradt fűszeres olajjal kenegetjük. Tálaláskor grillezett zöldségekkel kínáljuk.
Felhasználási javaslat:A tasak tartalmát keverjük el 1 dl étolajjal, majd ebben a keverékben forgassuk meg a konyhakész húst. 20-30 percig állni hagyjuk és serpenyőben, sütőben vagy grillen készre sütjük.
Száraz, hűvös helyen tartandó!