Lucullus - Egy kis plusz
Magyaros fűszersó
Étkezési só, Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma), Ízfokozó (nátrium-glutamát), Fűszerőrlemények (feketebors, kakukkfű, fűszerkömény), Csípősségmentes paprikaolaj
Mustármagot és zellert is felhasználó üzemben készült.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
ReceptajánlatSertéspörköltHozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 1 nagyobb vöröshagyma, 7-8 evőkanál olaj, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 paradicsom, 2 evőkanál Lucullus Magyaros fűszersó, 1 zöldpaprikaElkészítés:A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és a fölhevített olajon, kevergetve üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva a fűszerpaprikával meghintjük, majd a tűzre visszatolva kevés vízzel fölöntjük. Amikor a levét elfőtte, a húst rádobjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Amikor a hús kifehéredett, a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot rádobjuk és megszórjuk fűszersóval, majd lefedve kis lángon 45-50 perc alatt puhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük, ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Felhasználási javaslat:Alkalmas magyaros ételek - gulyásleves, pörkölt, töltött- és székelykáposzta, sültek - ízesítésére. A tasak tartalma 1 kg konyhakész hús ízesítésére elegendő.
Száraz, hűvös helyen tartandó!