Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, adalékanyag mentes természetes só.
A sokoldalú Himalaya SóA Himalaya só azon felül, hogy nagyon dekoratív és főzésnél ízesítésre használható számos más pozitív tulajdonsággal is bír.A Himalája kristálysó a Himalája hegységből, kb.3000 métermagasságban fekvő sóbányából származik.Először is fontos megjegyezni, hogy szennyeződésmentes és érintetlen területről származik, adalékanyagmentes vegyileg nem tisztítják, 84 féle vitamin és ásványi anyag található benne.Az alábbiakban a sóoldat elkészítése található, amit sokoldalúan lehet felhasználni.Sóoldat készítése:A Himalaya sókristályt tegyük, egy víztiszta üvegbe lehet befőttesüveg vagy akár egy kancsó is, majd töltsük fel szénsavmentes ásványvízzel bőven, hogy a sókristályokat ellepje. A só –víz arány 1:3 legyen.1 óra múlva egy 26%-os sóoldatot kapunk, ami teljesen steril, a baktériumok, gombák nem élnek meg benne korlátlan ideig eltartható.Sóoldat ivókúra szerű használata:Az elkészült 26%-os sóoldatból 1 teáskanálnyit tegyen egy pohár ásványvízbe és ezt igya meg minden reggel éhgyomorra. Ha úgy egyszerűbb az 1 teáskanálnyi sóoldatot 1 liter vízbe is öntheti és a nap folyamán kortyolgassa el.Klinikai vakteszt kimutatta, hogy a „sósvíz” fogyasztása pozitív változásokat eredményezett pl.légzési, keringési, kötőszöveti és idegrendszeri funkcióban. A vizsgálatban résztvevők elmondták, hogy az alvásuk minősége javult, vitalitásuk, agyi aktivitásuk és koncentrációs készségük megnőttA sóoldat alkalmazható: bőrbetegségek mozgásszervi megbetegedések, különböző reumatikus és ízületi gyulladások esetén, vese és hólyag megbetegedések esetén, stressz, allergia, koncentrációs panaszok.