A természet legjava
Meríts inspirációt fűszereink és fűszerkeverékeink világából! A Kotányi - amely 1881 óta családi vállalkozás - a legmagasabb minőségű alapanyagokkal járul hozzá a sütés-főzés élményeihez. Izgalmas recepteket találsz a www.kotanyi.com oldalon. Kotányi, tradíció, több mint 140 éve.
Mézes-mustáros csirke fűszerkeverék
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Cukor, (13,8%) mustármag, Fokhagyma, (6,5%) mézpor (méz, maltodextrin), Paprika, Gyömbér, Cayenne bors, Citrompor (maltodextrin, citromlé), Repceolaj
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Csirkemell mézes-mustáros kéregben 4 fő részére4 bőrös csirkemell2 EK Kotányi Mézes-mustáros csirke fűszerkeverék4 EK vaj2 EK méz4 EK zsemlemorzsaElkészítés:A csirkemellek mindkét oldalát dörzsöljük be Mézes-mustáros csirke fűszerkeverékkel. Vajban süssük elő a húsokat.Előmelegített sütőben 190 °C-on 4 percig a bőrös oldalon, majd megfordítva is süssük 4 percig a csirkemelleket. Csepegtessük meg mézzel és szórjuk meg zsemlemorzsával. Végül felső sütéssel, magas hőfokon süssük aranybarnára.
Száraz helyen tartandó.Minőségét megőrzi: (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.