Kurkuma
42 db/karton
Különlegesség
Kedves Vásárló! Köszönöm, hogy Ön is termékeim közül választott. Segítségükkel elkészítheti kedvenc ételeit, kipróbálhat új fogásokat, desszerteket vagy felfedezhet új, izgalmas ízeket. Ossza meg velem tapasztalatait, írja meg kedvenc receptjeit a következő e-mail címre: info@horvathrozi.hu. Sikeres sütés-főzést és jó étvágyat kívánok!
Kurkuma, szárított. Aromazáró csomagolásban
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tápanyag:
Tradicionális ízeink újragondolvaCsirke tikka masalaElkészítési idő: 1 óra +6 óra pihentetésElkészítés: közepesKöltség: átlagosHozzávalók:4 csirkecomb kicsontozva, 3 ek római kömény, 3 ek füstölt paprika, 2 ek őrölt koriander, 2 tk Horváth Rozi kurkuma, 1 tk cayenne-i bors, 10 gerezd fokhagyma, 3 ek reszelt gyömbér, 300 g görög joghurt, 4 közepes citrom leve, 200 g hámozott, kockázott paradicsom, 200 g tejszín, 1 ek só, 3 ek vaj, 2 ek olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma.Elkészítése:A római köményt, a paprikát, a koriandert, a kurkumát, a cayenne-i borsot összekeverjük, egyharmad részét félretesszük, 6 gerezd zúzott fokhagymát és 2 evőkanál reszelt gyömbért adunk a nagyobb rész fűszerkeverékhez, majd simára keverjük joghurttal, a citromlével és a sóval. Ebbe tesszük a húsokat és hűtőben 6 órát pihentetjük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát 4-4 percig sütjük közepes hőfokon. Falatnyi darabokra vágjuk a megsült húst.A vajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a maradék fokhagymát, gyömbért, és a félretett fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a paradicsomot, felforraljuk, majd simára turmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt, végül a húsokat, és öt percig forraljuk.Tipp:Hosszúszemű basmati vagy jázminrizzsel tálaljuk.
Száraz, fénytől védett helyen tartandó!