Fahéj egész
25 db/karton
Alapfűszer, Friss illat, intenzív íz
Kedves Vásárló!Köszönöm, hogy Ön is a termékeim közül választott. Segítségükkel elkészítheti kedvenc ételeit, kipróbálhat új fogásokat, desszerteket vagy felfedezhet új, izgalmas ízeket. Ossza meg velem tapasztalatait, írja meg kedvenc receptjeit a következő e-mail címre: info@horvathrozi.hu. Sikeres sütés-főzést és jó étvágyat kívánok!
Fahéj egész, szárított. Aromazáró csomagolásban
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tradicionális ízeink újragondolvaDán fahéjas csigaElkészítési idő: 1,5 óraElkészítés: közepesKöltség: átlagosHozzávalók:300 g tej, 2 ek Horváth Rozi tört fahéj, 50 g olvasztott vaj, 425 g liszt, 10 g élesztő, 60 g cukor, 1 kiskanál só, 1 tojás. A töltelékhez: 75 g olvasztott vaj, 50 g barna cukor, 2 ek őrölt fahéj.Elkészítése:A kelt tésztához a tejet felforraljuk a tört fahéjjal, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Kiveszünk belőle fél deciliternyit és felforraljuk benne az élesztőt. Ezután minden alapanyagot alaposan összedolgozunk, 10 percig dagasztjuk, majd 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen a tésztát.Mikor a duplájára kelt, enyhén lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal. Feltekerjük, négy centis csigákra vágjuk és egy kivajazott formába tesszük úgy, hogy sütés közben meg tudjon duzzadni.200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.Tipp:Vaníliasodóval vagy fahéjas sziruppal érdemes meglocsolni a kész csigákat.
Száraz, fénytől védett helyen tartandó!