800 g húshoz, Gyros fűszerkeverék sütéshez, grillezéshez
A Lucullus gyorspác megkönnyíti a sütés konyhai előkészületeit. Lerövidíti a pácolás idejét, így a hús sütés után kellemesen fűszeres és omlós lesz.
Lucullus - Egy kis plusz
Receptek, tippek, termékek:www.szilasfood.hu
Gyorspác gyros fűszerkeverék
Tengeri só, Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma), Őrölt fűszerek (oregano, rozmaring, feketebors, chilipaprika, édeskömény, görögszénamag, kurkuma), Kristálycukor, Fűszerkivonat
Zellert és mustárt felhasználó üzemben készült.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
ReceptajánlatGyrosHozzávalók:1 csirkemellfilé, 2 ek. Gyros gyorspác, 5-6 ek. olaj, arasznyi póréhagyma, 2 paradicsom, arasznyi kígyóuborka, fél cső piros húsú kaliforniai paprika.A mártáshoz:2 dl natúr joghurt, só, bors, fél csokor metélőhagyma.ElkészítésA csirkemellet a gyorspáccal alaposan bedörzsöljük, az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. Közben a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a mártáshoz valókat pedig jól összekeverjük. A csirkemellet forró serpenyőben oldalanként 4 perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetve vágódeszkára fektetjük. Kissé ferdén vékony érmékre vágjuk. Tálaláskor a húst és a zöldségeket készen kapható pitába töltjük, majd a mártással meglocsolva kínáljuk.
Felhasználási javaslat:A tasak tartalmát keverjük el 1 dl étolajjal, majd ebben a keverékben forgassuk meg a konyhakész húst. 20-30 percig állni hagyjuk és serpenyőben, sütőben, vagy grillen készre sütjük.
Száraz, hűvös helyen tartandó!