80 dkg húshoz
Lucullus - Egy kis plusz
Receptek, tippek, termékek:
Borsos-fokhagymás fűszersó
Étkezési só, Szárított fokhagymagranulátum (25%), Tört feketebors (10%), Kristálycukor, Füstaroma, Csípős paprikaolaj, Fűszerkivonat
Mustármagot és zellert is felhasználó üzemben készült!
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
ReceptajánlatFűszeres tarja burgonyaágyon sütveHozzávalók (4 személyre)1 tasak Lucullus Borsos-fokhagymás fűszersó, 80 dkg kicsontozott szeletelt tarja, 2 dl étolaj, 1 kg apró burgonya, kevés só.A fűszersót elkeverjük az étolajjal és beleforgatjuk az előkészített húst. 30 perc pácolás után serpenyőben a fűszeres olajon mindkét oldalát elősütjük. A burgonyát megtisztítjuk, majd félbevágjuk és egy kizsírozott tepsibe helyezzük és enyhén megsózzuk. A hússzeleteket ráhelyezzük, pecsenyelével meglocsoljuk és kevés vizet öntünk alá, majd fóliával lefedjük. Sütőben megpároljuk és a fóliát levéve készre sütjük.
Adagolás:A tasak tartalma 80 dkg konyhakész hús ízesítésére elegendő.Felhasználási javaslat:A fűszersót keverjük el étolajjal, adjuk hozzá a konyhakész hússzeleteket és hagyjuk állni 15-20 percig. Grillen vagy serpenyőben süssük készre.
Száraz, hűvös helyen tartandó!