Kategóriák
Kategóriák
Keresés
HU
EN
DE
Profil
Kosár
-
Kategóriák
Akciók
SZUPER AKCIÓS TERMÉKEK
5
Alkohol
1995
Állateledel, felszerelés
208
Baba és gyerek
121
Édesség - nasi
2599
Ital és kellék
2188
Otthon és iroda
746
Pékáru és sütemény
36
Szépség és egészség
1996
Tartós élelmiszer
2491
Tejtermék -sajt - tojás
60
Vegyi -papír
1026
Kompromisszumos élelmiszerek
250
Mentes élelmiszerek
3977
Vitaminok
789
Egyéb termékek
312
Általános UNAS besorolás
1
Pontgyűjtő program
Dr. Oetker befőzőcukor sztíviával 350 g
1 050
Ft
Kosárba
Befőzés
Tartós élelmiszer
Sütési, főzési alapanyag
Befőzés
Előző termék
Következő termék
Dr. Oetker befőzőcukor sztíviával 350 g
Cikkszám:
FP_VC38228
Rendelhető
1 050
Ft
Gyűjtőcsomagolás
:
10 db/karton
Minimálisan rendelhető mennyiség
:
1
További adatok
Kosárba
A vásárlás után járó pontok:
11 Ft
1000 g gyümölcs, 350 g befőzőcukor, Cukortakarékos, mégis édes és gyümölcsös!
40%-kal kevesebb kalória az elkészített lekvárban**
**A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítettük. Így gyümölcsösen édes lekvárokat, dzsemeket készíthetünk, melyek a hagyományos, 1:1 gyümölcs-cukor arányú elkészítéshez képest 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaznak.
Mi a sztívia?
A sztívia (stevia) eredetileg Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer- és gyógynövény. Intenzív édesítő hatása ott már évszázadok óta ismert. A sztívia leveléből kivont szteviol glikozidok édesítőszerként használhatóak bizonyos élelmiszereknél. Ezek a növényi eredetű szteviol glikozidok a cukornál sokkal erősebb édesítő hatással bírnak, és lényegében nem tartalmaznak kalóriát.
Részletek
Nyomtat
Ajánlom
Részletek
Adatok
Részletek
Termékleírás
Jellemzők
1000 g gyümölcs, 350 g befőzőcukor, Cukortakarékos, mégis édes és gyümölcsös!
Termék információk
40%-kal kevesebb kalória az elkészített lekvárban**
**A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítettük. Így gyümölcsösen édes lekvárokat, dzsemeket készíthetünk, melyek a hagyományos, 1:1 gyümölcs-cukor arányú elkészítéshez képest 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaznak.
Mi a sztívia?
A sztívia (stevia) eredetileg Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer- és gyógynövény. Intenzív édesítő hatása ott már évszázadok óta ismert. A sztívia leveléből kivont szteviol glikozidok édesítőszerként használhatóak bizonyos élelmiszereknél. Ezek a növényi eredetű szteviol glikozidok a cukornál sokkal erősebb édesítő hatással bírnak, és lényegében nem tartalmaznak kalóriát.
Összetétel
Cukor, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Édesítőszer (szteviol glikozidok), Pálmaolaj
Allergén összetevők
Glutént tartalmazó gabonafélék, Tej
Tápértékre vonatkozó információk
100 g elkészített lekvárban (1000 g gyümölccsel elkészítve***)
Energia:
614 kJ
145 kcal
Zsír:
0,3 g
amelyből telített zsírsavak:
0,0 g
Szénhidrát:
33 g
amelyből cukrok:
33 g
Fehérje:
0,7 g
Só:
0,02 g
***Átlagos tápértékadatok, különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva.
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználás
Tippek:
• A lekvár állagának ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük azonnal üvegekbe.
• Őszibarack befőzése esetén adjunk a gyümölcs-befőzőcukor keverékhez még 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1-et főzés előtt.
• A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
• További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Adagolás:
1000 g gyümölcs (előkészített), 1 tasak Befőzőcukor Sztíviával.
Elkészítés:
1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
2. Az előkészített gyümölcsöt és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Adatok
Szállítási Költség
:
1899
Vonalkód
:
5997381354004
Tömeg:
360 g/db
Árukereső.hu
Akciók
SZUPER AKCIÓS TERMÉKEK
5
Alkohol
1995
Állateledel, felszerelés
208
Baba és gyerek
121
Édesség - nasi
2599
Ital és kellék
2188
Otthon és iroda
746
Pékáru és sütemény
36
Szépség és egészség
1996
Tartós élelmiszer
2491
Tejtermék -sajt - tojás
60
Vegyi -papír
1026
Kompromisszumos élelmiszerek
250
Mentes élelmiszerek
3977
Vitaminok
789
Egyéb termékek
312
Általános UNAS besorolás
1
Pontgyűjtő program
Nyelv váltás
hu
en
de
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
Kategóriák
Profil
Kosár
0
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Működéshez szükséges cookie-k
Marketing cookie-k
Analitikai cookie-k
Cookie-k személyre szabáshoz
Beállítások
Elfogadom