A MIONETTO Treviso Brut pezsgő elkészítéséhez a glera szőlőt finoman préselik, és a mustot a héja nélkül erjesztjük ki. Charmat technológiával az alapbort ezután, tartályban erjesztik újra. Ez a prosecco pezsgő kiemelkedik fényes, szalmaszín árnyalatával és a hangsúlyos, stílusos gyöngyözésével. Illatban az alma dominál, míg ízben mézre, fekete édesgyökérre, akácvirágra emlékeztető aromák találhatóak meg.
A Mionetto pezsgőgyártó története a 19. század második felére, 1887-re tekinthető vissza, amikor Francesco Mionetto megalapította a vállalkozást Valdobbiadenében, Olaszországban. A kezdetekben a cég főleg a helyi piacra összpontosított, és a környékbeli szőlőültetvényekről származó szőlőkből készült borokat kínált.Az évtizedek során a Mionetto fokozatosan bővítette tevékenységét és területét, miközben fennmaradt a családi tulajdonban és az olasz borkészítés hagyományaiban gyökerezett. A vállalat a 20. század elején már regionális és nemzeti szinten is ismert lett.A pezsgőgyártás irányába való terjeszkedés a Mionetto történetében a 20. század közepén kezdődött. A vállalat bevezette a Prosecco pezsgőt a palettájába, amely gyorsan népszerűvé vált Olaszországban és a világ más részein is. A Prosecco azóta az egyik legismertebb és legkedveltebb pezsgőtípussá vált a világon.A Mionetto pezsgőgyártó vállalat a 21. században is folytatta növekedését, és a Prosecco pezsgőinek globális népszerűségét továbbra is fenntartotta. A vállalat modern megközelítése és az innováció iránti elkötelezettsége révén a Mionetto a pezsgőkészítés dinamikus és elismert szereplőjévé vált az olasz borkultúrában.