100% teljes kiőrlésű zabpehely
A Kölln-pehely a felvágott zabszemek hengerelése révén készült, teljes kiőrlésű finom zabpehely. A zabpehely sokoldalúan felhasználható: meleg zabkásához, palacsintához, omlettekhez, túrós ételekhez, pudinghoz és müzlihez ugyanúgy, mint süteményekhez és péksüteményekhez.A Kölln zabpehely az alábbiakat tartalmazza:Növényi fehérjeVasMagnéziumRostokTiamin (B1-vitamin)Különbség van zabpehely és zabpehely között, mert a nyers zab kiválasztása és feldolgozása döntő jelentőségű a termék minősége szempontjából. Mi a Kölln-nél ezért csak ott szerezzük be a zabot, ahol a sok esőnek köszönhetően optimálisan nő, és később sok nap érleli.Sok lisztfajta őrlésénél eltávolítják az értékes csírát és a külső héjat. A Kölln finomszemű zabpelyhe teljes kiőrlésű, mivel a csírát és külső héjat is tartalmazó egész zabszemből állítjuk elő. A zabpehely így megőrzi teljes ízét. Ezt képviseljük az 1820 óta megszerzett tudásunkkal és tapasztalatunkkal.
próbálja ki a nagyszemű Kölln zabpelyhet is pl. müzlik alapjaként!Prémium minőség 1820 ótaNémetország piacvezető zabpehely márkája.
Teljes kiőrlésű zabpehely
A töltési szint technikailag ellenőrzött.
Kb. 12 adagra elegendő.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Receptajánlat:Mandulás-gyümölcsös zabpehely süteményHozzávalók:250 g teljes kiőrlésű zabpehely1 kg alma250 g erdei gyümölcskeverék (lehet fagyasztott vagy friss gyümölcsből is)5-6 dkg szeletelt mandulafahéj (egy tasak)olívaolajElkészítés:Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy almát meghagyunk, melyet a végén hámozás nélkül vékony szeletekre vágunk. A zabpelyhet, az erdei gyümölcsökkel, a reszelt almával, fahéjjal és annyi olajjal, hogy mindezt összefogja, egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Az így kapott masszát, egy magas falú tepsibe helyezzük. Szeletekre vágott almával és a szeletelt mandulával díszítjük. Közép meleg sütőben, 25-30 percig sütjük.Szeletelve tálaljuk.
Hűvös, száraz helyen tárolandó, felbontás után a csomagolást gondosan zárja vissza.