Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.
Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb…
Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.
100g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustárt, zellert tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:
Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):
Hozzávalók:
Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.
Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.
5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle.
Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!