Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, színezőanyagok nélkül
A Kotányi Halak aromásan fűszeres, enyhén citromos fuvallatú keveréke friss és pikáns ízű. Kitűnően harmonizál halakkal és a tenger gyümölcseivel. A mediterrán fűszerek ízei különösen főzés során teljesednek ki.
Kotányi Prémium MinőségA minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Halak fűszerkeverék
Aromazáró csomagolás
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Mustármag, Vöröshagyma, Rozmaring, Fokhagyma, Bors, Borsórost, Kapor, Cayennebors, Citromhéj, Kurkuma, Koriander, Természetes citrom aroma, Görögszéna, Gyömbér, Római kömény, Kukoricakeményítő
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Fogasfilé cukkinivel és kaliforniai paprikával 2 fő részére:2 fogasfilé, 1 EK Kotányi Halak fűszerkeverék, 2 EK olívaolaj, 1 cukkini, 1 kaliforniai paprika, 1 csipet Kotányi Kakukkfű, só, bors, kevés citromléElkészítés:A fogasfilék mindkét oldalát dörzsöljük be Kotányi Halak fűszerkeverékkel. Süssük a halak mindkét oldalát közepes lángon kevés olívaolajban 2-3 percig. A megfordítást óvatosan végezzük, hogy ne essen szét a halfilé. A cukkinit, paprikát felkockázzuk és kevés olívaolajban megpároljuk. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A hallal együtt tálaljuk és a halra ízlés szerint citromlevet csepegtethetünk.Tipp:Ha a paprikát 10 percre forró sütőbe tesszük, akkor könnyen meghámozhatjuk és így még finomabb lesz a köretünk.További receptek a www.kotanyi.com/hu oldalon
Felhasználási javaslat:Ajánljuk halételekhez, hallevesekhez.
Száraz helyen tartandó.