20-25 perc és kész!, Aromazáró csomagolás
Természetesenmesterséges ízfokozók • tartósítószerek • mesterséges színezékeknélkül
További receptek a www.kotanyi.com/hu oldalon
Taco fűszerkeverék
Chili, Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Paprika, Koriander, Cayenne bors, Római kömény, Sajtpor (tejet tartalmaz), Borsórost, Fokhagyma, Bors, Oregánó, Természetes aroma
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Mexikói taco3-4 fő részére:10 db kukorica tortilla, 600 g marha hátszín zsír nélkül, 1 db nagy vöröshagyma, 200 g vörös Kidney bab (főtt), 1 piros kaliforniai paprika, 1 csom. Kotányi Taco fűszerkeverék, 50 ml zöldségleves, kevés kukoricacsíra olaj, római vagy jégsalátaGuacamole-hoz:3 db érett avokádó, 1 db lime, 1 nagy vöröshagyma, 2 fokhagymagerezd, 1 TK Kotányi őrölt chili, só és bors ízlés szerintElkészítés:A Guacamolehoz a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítsuk fel és tegyük egy tálba. Az avokádókat vágjuk félbe, távolítsuk el a magot belőlük és kanalazzuk ki a héjából a húst. Villával törjük szét, keverjük el a felaprított vöröshagymával és fokhagymával, míg krémes állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a lime levét, az őrölt chilit, sózzuk, borsozzuk és még egyszer keverjük jól el. A hátszínt 4 cm-es csíkokra vágjuk fel és fűszerezzük a Kotányi Taco fűszerkeverékkel, keverjük el 4 EK kukoricacsíra olajjal és ebben 15 percig hagyjuk pácolódni. Serpenyőben közepes hőfokon süssük át, majd vegyük ki. A vöröshagymát és a kaliforniai paprikát kockázzuk fel és kevés olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a húst és a vörösbabot, még egyszer pirítsuk át, öntsük fel a zöldséglevessel, majd vegyük le a tűzről. A tortillák mindkét oldalát forró serpenyőben melegítsük át. A közepüket kenjük meg guacamole-val, helyezzünk rá kevés salátát, majd a húsos tölteléket, végül hajtsuk össze a tortillákat.Tipp: Marhahús helyett szárnyashúst is használhatunk. A guacamole kevés tejszínnel még krémesebb lesz.
Száraz helyen tartandó.