Liszt- és tejérzékenyek is fogyaszthatják, Laktózt nem tartalmaz, Búzamentes, Kenyerek és zsemlék, Pizza és sós kelt tészták, Ízletes snackek, Édes kelt tészták
Gluténmentes kenyérliszt. Kifejezetten gluténérzékenyek számára készült.
Áthúzott kalász szimbólum - IT-016-117
Kukorica keményítő, Rizsliszt, Növényi rost (psyllium, bambusz), Teljes kiőrlésű rizsliszt 3,8%, Lencseliszt 3,6%, Dextróz, Sűrítőanyag: hidroxipropil-metil-cellulóz, Só
Nyomokban szóját tartalmazhat.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
KenyérreceptHozzávalók (szobahőmérsékleten):500 g Schär Mix B Bread kenyérliszt, 450 ml langyos víz, 40 g olaj (repce vagy napraforgó), 10 g szárazélesztő vagy 21 g friss élesztő, 8 g só.Elkészítés:Tedd a sót, az olajat és a vizet egy tálba, majd add hozzá a Schär Mix Bread kenyérlisztet és az élesztőt. Keverd össze a hozzávalókat elektromos dagasztóval a legalacsonyabb sebességi fokozaton 30 másodperc alatt, majd dagaszd közepes sebességi fokozaton 5 percig, hogy homogén állagú tésztát kapj. A tésztát takard le nedves konyharuhával, és meleg helyen (24-28°C) keleszd kb. 45 percig. A pihentetés után egy enyhén belisztezett deszkán formázz belőle cipót. Ezután helyezd sütőpapírral kibélelt sütőlapra, és hagyd ismét 30 percig kelni. Közben melegítsd elő a sütőt (légkeveréses sütő: 210°C, alsó/felső sütés: 220°C), és helyezz egy kis tűzálló edényt üresen a sütő aljára. A pihentetés után kend meg a kenyér tetejét vízzel, és tetszés szerint vágd be (max. 5 mm mélyen). Ezután tölts kb. 100 ml vizet a sütőben felmelegített kis edénybe, és helyezd a sütőlapot a kenyérrel a sütőbe. Kb. 50 perc alatt sül meg. Vedd ki a készre sült kenyeret a sütőből, és hagyd egy rácson kihűlni.Ha a kenyeret kenyérsütőgépben sütöd, felezd meg az hozzávalók mennyiségét. Kézi dagasztás esetén kb. 15 percen át dagaszd a tésztát.A „Kenyérrecept” kenyérsütő géppel is elkészíthető. Válaszd a gluténmentes programot (kb. 1 óra 50 perc) és a „sötét kenyérhéj” beállítást. Ügyelj a kenyérsütőd maximális űrtartalmára. További nagyszerű receptek az alábbi címen találhatók: www.schaer.com
Száraz, hűvös helyen tárolandó.Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig (nap-hónap-év).