Teljes értékű zabpehely
A Cerbona Gluténmentes Zabpehely teljes értékű gabonából készül, így értékes kiegészítője lehet a kiegyensúlyozott táplálkozásnak. Sokoldalúan felhasználható sütéshez, főzéshez, kombinálható müzlikkel, kásákkal.
Gluténmentes zabpehely, finomszemű
A változatos, kiegyensúlyozott étrend betartása mellett se feledkezzen meg az aktív életmódról és rendszeres testmozgásról!
Gluténmentes lapított zabpehely, finomszemű
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Egyéjszakás zabkása szőlővelHozzávalók (5 adag):- 200 g Cerbona Gluténmentes Zabpehely - finomszemű- 300 g szőlő- 400 g túró (ebből 100 g a tálaláshoz)- 2 evőkanál mézízlés szerint vaníliaaroma- 2 teáskanál fahéj- 500 ml mandulatej- 60 g dió (a tálaláshoz)Elkészítés:Egy tálba szórjuk a gluténmentes finomszemű zabpelyhet, a félbevágott szőlőszemeket, a túró háromnegyedét, a mézet, a vaníliaaromát, a fahéjat és végül a mandulatejet, majd alaposan elkeverjük.Fóliával lefedve hűtőben pihentetjük egy éjszakát, majd másnap a maradék túróval és az aprított dióval megszórva tálaljuk.
Zabkása készítésMelegítsünk fel 1,5 dl tejet. Mielőtt forr, adjunk hozzá 1 adag (40 g) gluténmentes zabpelyhet és alacsony hőmérsékleten kb. 5-7 percig kevergessük, amíg sűrű nem lesz. Édesíthetjük mézzel, gazdagíthatjuk szárított vagy friss gyümölcsökkel, esetleg olajos magbelekkel, kevés fahéjjal. Gyors és ízletes csemegét készíthetünk reggelire, ebédre vagy vacsorára.
Minőségét megőrzi (nap/hónap/év) a csomagolás tetején jelzett időpontig.Száraz, hűvös helyen tárolandó!