A természet legjava
Meríts inspirációt fűszereink és fűszerkeverékeink világából! A Kotányi - amely 1881 óta családi vállalkozás - a legmagasabb minőségű alapanyagokkal járul hozzá a sütés-főzés élményeihez. Izgalmas recepteket találsz a www.kotanyi.com oldalon. Kotányi, tradíció, több mint 140 éve.
Fasírt - fűszerkeverék
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Vöröshagyma, Fokhagyma, Paprika, Kömény, Bors, Cayenne bors, Majoranna, Petrezselyem
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Fasírt hagymás-mustáros mártással 4 fő részére:600 g darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál Kotányi Fasírt fűszerkeverék, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 db tojás, 2 evőkanál olívaolaj a sütéshez.Hagymás mustár:2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál csípős mustár, 1 teáskanál akácméz, cayenne borsElkészítés:Keverjük össze a húst a többi hozzávalóval, hagyjuk állni 10 percig, ízlés szerint ízesítsük tovább és formázzunk a masszából kis fasírtokat.Süssük készre serpenyőben olívaolajban, vagy grillen.A mártáshoz blansírozzuk a hagymát sós vízben, majd öntsük le a levét. Keverjük össze a maradék hozzávalókkal, és ízlés szerint fűszerezzük.
Száraz helyen tartandó.Minőségét megőrzi: (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.