A természet legjava
Meríts inspirációt fűszereink és fűszerkeverékeink világából! A Kotányi - amely 1881 óta családi vállalkozás - a legmagasabb minőségű alapanyagokkal járul hozzá a sütés-főzés élményeihez.Izgalmas recepteket találsz a www.kotanyi.com oldalon. Kotányi, tradíció, több mint 140 éve.
Sertéssült fűszersó
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Fokhagyma, Kömény, Koriander, Vöröshagyma, Bors, Paprika
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Sertéssült meleg káposztasalátával4 fő részére:1 kg sertéstarja (csont nélkül), 1 csomag Kotányi Sertéssült fűszersó, 3 fej vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 fej káposzta, só, bors, 1 teáskanál kömény, 4 evőkanál fehérborecet, 1 csipet cukor, 3 evőkanál növényi olajElkészítés:- Tegyük a kockákra vágott hagymát egy tepsibe. Dörzsöljük be a húst Sertéssült fűszersóval, kenjük meg zsírral és helyezzük a hagymára.- Öntsünk alá vizet és 1 órán át süssük a sütőben 190°C-on. Félidőben fordítsuk meg és locsolgassuk gyakran a kisült szafttal. Szűrjük le a kisült levet.- Negyedeljük fel a káposztát, aprítsuk fel, majd ízesítsük sóval, borssal és köménymaggal. Forraljunk kevés cukros-ecetes vizet, majd öntsük le vele a káposztát és keverjük hozzá az olajat.
Száraz helyen tartandó.Minőségét megőrzi: (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.