Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
Kotányi Prémium MinőségA minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Sült oldalas fűszerkeverék
Aromazáró csomagolás
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Cukor, Fokhagyma, Gyömbér, (8%) mézpor (glükózszirup, méz szárazanyag, fruktóz), Paprika, Cayenne bors, Vöröshagyma, Borsórost, Repceolaj, Narancspor (narancs szárazanyag, maltodextrin), Természetes aroma
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Sült oldalas fokhagymaszósszal 2 fő részére:2 csík oldalas, 2 EK Kotányi Sült oldalas fűszerkeverék, 3 EK víz, 1 EK méz, 1 EK olaj, hagymakarikák tálaláshoz.A fokhagymaszószhoz:3 EK tejföl, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pár csepp balzsamecetElkészítés:Készítsünk páclevet a Kotányi Sült oldalas fűszerkeverékből, vízből, mézből, olajból és ebben hagyjuk állni a húsokat hűtőben egy éjszakán át. Másnap sütőben vagy grillen süssük ropogósra. A tejfölt, a felaprított fokhagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint pár csepp balzsamecettel ízesítjük. A sült oldalast a fokhagymaszósszal és friss hagymakarikákkal tálaljuk.Tipp:Ropogós sült burgonyával kitűnő.További receptek a www.kotanyi.com oldalon
Akkor lesz a legfinomabb a sült oldalasa, ha a következő páccal készíti el: 2 EK Kotányi Sült oldalas fűszerkeveréket, 3 EK vizet, 1 EK mézet és 3 EK olajat összekeverünk. Az oldalasokat ebben a pácban egy éjszakán át hűtőben állni hagyjuk.Felhasználási javaslat:Kitűnő oldalashoz, lapockához, barbecue húsokhoz.
Száraz helyen tartandó.