A természet legjava
Meríts inspirációt fűszereink és fűszerkeverékeink világából! A Kotányi - amely 1881 óta családi vállalkozás - a legmagasabb minőségű alapanyagokkal járul hozzá a sütés-főzés élményeihez. Izgalmas recepteket találsz a www.kotanyi.com oldalon. Kotányi, tradíció, több mint 140 éve.
Pulykasült fűszersó
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Kakukkfű, Paprika, Vöröshagyma, Fokhagyma, Bors, Majoranna, Rozmaring
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Pulykaszeletek gombás raguval 4 fő részére:8 db 70 g-os pulykamellszeletek, 2 EK Kotányi Pulykasült fűszersó, 2 EK vaj, 2 EK növényi olaj, 250 g csiperke gomba, 2 kisebb fej vöröshagyma, fehérbor, 250 ml tejszín, 2 EK metélőhagymaElkészítés:Először a gombát és a vöröshagymát vágjuk apróra. A pulykamellszeleteket dörzsöljük be Pulykasült fűszersóval.Vaj és olaj keverékében lassan süssük a húsok mindkét oldalát 3-3 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. A gombát és a hagymát a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg és öntsük fel egy kevés fehérborral. Adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk össze. Adjuk hozza a metélőhagymát és ízlés szerint ízesítsük.
Száraz helyen tartandó.Minőségét megőrzi: (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.